Wszystkie publikacje typu "Artykuł"

  1. Analysis of antioxidant capacity and antimicrobial properties of selected Polish grape vinegars obtained by spontaneous fermentation / Justyna Antoniewicz, Karolina Jakubczyk, Paweł Kwiatkowski, Dominika Maciejewska-Markiewicz, Joanna Kochman, Ewa Rębacz-Maron, Katarzyna Janda-Milczarek. // Molecules. 2021, vol. 26 iss. 16 DOI: 10.3390/molecules26164727 (WorkId 27614)
  2. Antioxidant properties and nutritional composition of Matcha green tea / Karolina Jakubczyk, Joanna Kochman, Aleksandra Kwiatkowska, Justyna Kałduńska, Karolina Dec, Dorota Kawczuga, Katarzyna Janda. // Foods. 2020, vol. 9 iss. 4 DOI: 10.3390/foods9040483 (WorkId 24202)
  3. Antioxidant properties of small-molecule non-enzymatic compounds / Karolina Jakubczyk, Justyna Kałduńska, Karolina Dec, Dorota Kawczuga, Katarzyna Janda. // Polski Merkuriusz Lekarski = Polish Medical Journal. 2020, t. 48 (284), s.128-132 (WorkId 24770)
  4. Clinical Relevance of Gut Microbiota Alterations under the Influence of Selected Drugs : Updated Review / Honorata Mruk-Mazurkiewicz, Monika Kulaszyńska, Karolina Jakubczyk, Katarzyna Janda-Milczarek, Wiktoria Czarnecka, Ewa Rębacz-Maron, Sławomir Zacha, Jerzy Sieńko, Samir Zeair, Bartosz Dalewski, Wojciech Marlicz, Igor Łoniewski, Karolina Skonieczna-Żydecka. // Biomedicines. 2023, Vol. 11 iss. 3, s.1-15 DOI: 10.3390/biomedicines11030952 (WorkId 33918)
  5. Effect of the Yerba mate (Ilex paraguariensis) brewing method on the content of selected elements and antioxidant potential of infusions / Katarzyna Janda, Karolina Jakubczyk, Agnieszka Łukomska, Irena Baranowska-Bosiacka, Ewa Rębacz-Maron, Karolina Dec, Joanna Kochman, Izabela Gutowska. // Polish Journal of Chemical Technology. 2020, vol. 22 no. 1, s.54-60 DOI: 10.2478/pjct-2020-0008 (WorkId 24075)
  6. Extract from nettle seeds (Urtica dioica L.) decreases the synthesis of lipoxin A4, inhibiting the development of fluoride-induced inflammation in THP1 monocytes/macrophages / Agnieszka Łukomska, Irena Baranowska-Bosiacka, Karolina Jakubczyk, Jolanta Wolska, Katarzyna Piotrowska, Katarzyna Janda, Marcin Banaszczak, Beata Bosiacka, Izabela Gutowska, Dariusz Chlubek. // Fluoride. 2017, vol. 50 no. 4, s.412-424 (WorkId 18617)
  7. Fluoride content in the hair in dependence of the place of residence, sex, dietary habits and anthropometric data / Agnieszka Łukomska, Ewa Stachowska, Ewa Rębacz-Maron, Dominika Maciejewska, Karolina Jakubczyk, Irena Baranowska-Bosiacka, Karina Ryterska, Maja Czerwińska, Marcin Banaszczak, Sandra Budrewicz, Magdalena Skowronek, Adam Stachowski, Karolina Dec, Dariusz Chlubek, Izabela Gutowska. // Journal of Elementology. 2018, vol. 23 no. 3, s.901-911 DOI: 10.5601/jelem.2017.22.4.1469 (WorkId 18544)
  8. Mineral composition and antioxidant potential of coffee beverages depending on the brewing method / Katarzyna Janda, Karolina Jakubczyk, Irena Baranowska-Bosiacka, Patrycja Kapczuk, Joanna Kochman, Ewa Rębacz-Maron, Izabela Gutowska. // Foods. 2020, vol. 9 iss. 2 DOI: 10.3390/foods9020121 (WorkId 23980)
  9. Reactive oxygen species : sources, functions, oxidative damage / Karolina Jakubczyk, Karolina Dec, Justyna Kałduńska, Dorota Kawczuga, Joanna Kochman, Katarzyna Janda. // Polski Merkuriusz Lekarski = Polish Medical Journal. 2020, t. 48 (284), s.124-127 (WorkId 24769)
  10. Seeking optimal nutrition for healthy body mass reduction among former athletes / Dominika Maciejewska, Małgorzata Michalczyk, Maja Czerwińska-Rogowska, Marcin Banaszczak, Karina Ryterska, Karolina Jakubczyk, Jakub Piotrwski, Joanna Hołowko, Arleta Drozd, Paweł Wysokińki, Krzysztof Ficek, Krzysztof Wilk, Anna Lubkowska, Paweł Cięszczyk, Jerzy Bertrand, Ewa Stachowska. // Journal of Human Kinetics. 2017, vol. 60, s.63-75 DOI: 10.1515/hukin-2017-0090 (WorkId 17991)
  11. The influence of temperature on the antioxidant potential in different types of honey / Katarzyna Janda, Karolina Jakubczyk, Katarzyna Woźniak, Edyta Stępień, Izabela Gutowska. // Postępy Higieny i Medycyny Doświadczalnej. 2020, t. 74, s.42-48 DOI: 10.5604/01.3001.0013.8611 (WorkId 25126)
  12. The influence of temperature on the content of fluoride in different types of honey / Katarzyna Janda, Karolina Jakubczyk, Daniel Styburski, Beata Bosiacka, Izabela Gutowska, Dariusz Chlubek. // Fluoride. 2019, vol. 52 no. 3 (pt 2), s.330-336 (WorkId 23748)
  13. Zmiany masy ciała i stężenia lipidów pacjentów poddanych restrykcjom kalorycznym : doniesienie wstępne / Alicja Gawęcka, Karina Ryterska, Paweł Wysokiński, Krzysztof Ficek, Krzysztof Wilk, Marcin Banaszczak, Karolina Jakubczyk, Jakub Piotrowski, Maja Czerwińska, Joanna Hołowko, Dominika Maciejewska, Dominika Jamioł-Milc, Ewa Stachowska. // Annales Academiae Medicae Stetinensis. 2014, t. 60 nr 2, s.29-33 (WorkId 10616)