Application of the rough set theory to the analysis of food safety in fish processing

Artykuł - publikacja recenzowana


Tytuł
Application of the rough set theory to the analysis of food safety in fish processing
Odpowiedzialność
Barbara Wąsikowska, Angelika A.Linowska
Twórcy
Sumy twórców
2 autorów
Punktacja publikacji
Osoba Dysc. Pc k m P U Pu Opis
0000-0003-2075-9076 5.1 70 1 2 49,50 0,7071 49,4970 Art., konferencja z listy
Gł. język publikacji
Angielski (English)
Data publikacji
2021
Objętość
0,7 (arkuszy wydawniczych), 9 (stron).
Identyfikator DOI
10.1016/j.procs.2021.09.107
Adres URL
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877050921018469/pdf?md5=b43ee8eadfa5b423e6e46a3eade4250d&pid=1-s2.0-S1877050921018469-main.pdf
Adres URL
https://www.sciencedirect.com/journal/procedia-computer-science/vol/192/suppl/C?page=4
Uwaga ogólna
Publikacja jest dostępna w Open Access na licencji Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska (CC BY-NC-ND 3.0 PL)
Uwaga ogólna
Publikacja zawiera materiały z konferencji wydane w : Knowledge-Based and Intelligent Information & Engineering Systems: Proceedings of the 25th International Conference KES2021 / Edited by Jaroslaw Watrobski, Wojciech Salabun, Carlos Toro, Cecilia Zanni-Merk, Robert J. Howlett, Lakhmi C. Jain.
Uwaga ogólna
25th International Conference KES2021 8-10.09.2021 Szczecin Poland.
Finansowanie
The project is financed within the framework of the program of the Minister of Science and Higher Education under the name "Regional Excellence Initiative" from 2019 - 2022, 001/RID/2018/19
Cechy publikacji
  • Oryginalny artykuł naukowy
  • Publikacja konferencyjna
  • OpenAccess
Dane OpenAccess
CC_BY_NC_ND - Licencja,
FINAL_PUBLISHED - Wersja tekstu,
OTHER - Sposób publikacji,
AT_PUBLICATION - Moment udostępnienia,
2021-10-01 - Data udostępnienia
Dane konferencji
Słowa kluczowe
Czasopismo
Procedia Computer Science
( eISSN 1877-0509 )
Kraj wydania: Holandia (Netherlands)
Zeszyt: Vol. 192
Strony: 3342-3350
Pobierz opis jako:
BibTeX, RIS
Data zgłoszenia do bazy Publi
2021-10-02
PBN
Wyświetl
WorkId
27945

Abstrakt

en

Food safety is a set of conditions and actions that must be carried out during all stages of the food production and trading process in order to ensure the safety and the health of consumers. This also applies to fish processing. Some parasite species which live in fish are especially dangerous to humans. Therefore, the aim of the article was to build a model that would take the biological characteristics of fish as well as environmental data into account and then be used to predict the presence of parasites in raw fish and fish products. Intelligent systems, based on artificial intelligence methods, are ideally suited for this type of task. Rough sets, an artificial intelligence methods was used to build a model with this aim.

Lista publikacji