Publikacje ze słowem kluczowym "żywienie"

  1. Effects of 12-Month Interdisciplinary Interventions in 8- and 9-Year-Old Children with Excess Body Weight / Dominika Raducha, Joanna Ratajczak, Tomasz Jackowski, Anita Horodnicka-Józwa, Justyna Szmit-Domagalska, Mieczysław Walczak, Elżbieta Petriczko. // International Journal of Environmental Research and Public Health. 2022, vol. 19 iss. 23, s.1-18 DOI: 10.3390/ijerph192315899 (WorkId 33149)
  2. Selected nutritional behaviors and the level of physical activity of high school students / Joanna Ratajczak, Katarzyna Rucińska, Marek Kolbowicz, Tomasz Zalewski. // Central European Journal of Sport Sciences and Medicine. 2020, vol. 31 no. 3, s.59-74 DOI: 10.18276/cej.2020.3-05 (WorkId 26229)
  3. Spożycie owoców i warzyw przez dzieci w wieku 8 lat zróżnicowane czynnikiem płci jako element zdrowego stylu życia / Katarzyna Rucińska, Danuta Umiastowska, Joanna Ratajczak. // Aktywność ruchowa ludzi w różnym wieku. 2019, nr 2 (42), s.5-12 (WorkId 22298)
  4. Spożycie pierwszego i drugiego śniadania przez dzieci w wieku 8 lat z nieprawidłową masą ciała zróżnicowane czynnikiem płci jako element zdrowego stylu życia / Katarzyna Rucińska, Joanna Ratajczak. // Aktywność ruchowa ludzi w różnym wieku. 2020, nr 1-4 (45-48), s.59-66 (WorkId 26628)
  5. Kształtowanie właściwych zachowań żywieniowych dzieci w wieku szkolnym / Joanna Ratajczak, Anna Krajewska-Pędzik, Katarzyna Rucińska. - // W: Zdrowie : konteksty i pogranicza / redakcja naukowa Lidia Kataryńczuk-Mania, Jolanta Gebreselassie, Dorota Skrocka.. - Gorzów Wielkopolski : Wydawnictwo Naukowe Akademii im. Jakuba z Paradyża, 2019 (WorkId 23671)